Translate

14 Ocak 2014 Salı

PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR

Bugün size paçanga böreğini nasıl yapabileceğinizi anlatıcam. Paçanga böreği hem çok lezzetli hemde çok pratik bir börek .
Öncelikle malzemelerimiz:
*1 tane çarliston
*2 tane yufka
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*100 gram kaşar
*100 gram pastırma
Yapılışı
1yemek kaşığı yağda küçük küçük doğradığımız çarlistonu hafifçe çeviriyoruz. 
 ve kaşarları fazla ince olmadan dikdörtgen şekilde kesiyoruz.

 küçük bir kabın içine 1yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
 pastırmaya herhangi bişi yapmaya gerek yok aldığımız gibi kullanılmaya hazır :)
 yufkamızı önce ikiye ve sonra sonra yine ikiye keserek her bir yufkadan 4parça elde edecek şekilde kesiyoruz.
 hazırladığımız yağlı suyu yufkamızın her yerine sürüyoruz. bir dilim pastırma bir dilim kaşar ve yağda öldürdüğümüz biberden biraz ekliyoruz.
 zarf kapatır gibi kapatıyoruz.

 böreğimizin üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz.
 yağlı tepsiye yerleştirip 180derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 böreğimiz hazır. 
afiyet olsun...
Yorumlarınızı bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder