Translate

10 Temmuz 2014 Perşembe

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR TARİFİ RESİMLİ

GÜLLAÇ 
Ramazan ayının gülü güllaç yapımı oldukça kolay ve çok lezzetli bir tatlıdır.

MALZEMELER (4kişi için)
*2su bardağı toz şeker
*4subardağı (1litre süt)
*250gram güllaç
*Arzuya göre bir avuç kadar ceviz


YAPILIŞI
Öncelikle toz şekerimizi tencereye alıyoruz. 
 
 Üzerine sütümüzü ilave ediyoruz.


 Orta ateşte sürekli karıştırıyoruz. Sütümüzde kabarcıklar oluşunca ocaktan indiriyoruz.

Fırın tepsimizi alıyoruz.





 4kişi için bir paket güllacın tarısı yeterli olacaktır.

 

 Güllac yaprağını tesimize yerleştiriyoruz.

Üzerine  ocakta kaynattığımız sütümüzü kaşık yardımıyla geziriyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken şey güllaç yaprağının yeterince ıslandığında emin olmaktır.
Güllaç yaprakları ne kadar ıslak olursa güllacımız o derece lezzetli olur.



 Yaprağımız tamamen ıslandığında tepsiden taşan kısmı varsa içeri doğru katlıyoruz.

Ve böylece diğer kata geçiyoruz.Her katta aynı işlemi tekrar ediyoruz.

 Dilerseniz bu aşamada her 2yaprağı ıslattıktan sonra ceviz serpebilirsiniz.




  
Güllacımız hazır olduktan sonra bir kaç saat buzdolabında bekletiyoruz. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.



Yorumlarınızı bekliyorum. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder