Translate

29 Temmuz 2014 Salı

ıspanaklı börek nasıl yapılır yaplışı resimli


Malzemeler:
*5-6 adet yufka
*150gram ekşimik
*1tatlı kaşığı tuz
*yarım kg ıspanak
*1 kuru soğan rendelenmiş
*2yumurta
*3yemek kaşığı yoğurt
*3yemek kaşığı su
*3yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Ispanaklarımızı 2parmak genişliğinde doğruyoruz.

I
 Ispanaklarımızı geniş bir kaba alıyoruz.



Burada dikkat edeceğimiz yer ıspanağın sadece yapraklarını kullanıyoruz. Saplarını kesip atıyoruz.
Ispanaklarımıza tuz ve rendelenmiş kuru soğanımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.




Derin bir kaba 2 yumurtamızı kıralım. Tuz ilave edelim.

Üzerine yoğurdumuzu ekleyelim.

 Sıvı yağımızı ve suyumuzu ekleyelim.
  
Çatal yardımıyla bütün malzemeyi karıştıralım.
Tepsimizi yağlayalım.


 Yufkamızın ilk katını serelim.
Üzerine hazırladığımız yumurtalı karışımdan her yerine eşit miktarda sürelim.

Bir kat daha yufka serip üzerine yumurtalı karımı sürüp ıspanaklarımızı yayalım.

Ekşimiğimizi eşit miktarda serpelim.

 Kalan yufkalarımızı diğer yapraklarda yaptımız gibi serip üzerine her yaprakta yumurtalı karışmımızdan sürelim.

 En son yaprağı serdikten sonra yine yumurtalı karışımımızdan sürelim isteğe göre üzerine çörekotu da serpebiliriz.önceden ısıtılmış fırında 30dk 180derece pişirelim.

Afiyet olsun... Yorumlarınızı bekliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder